Nu ştiu ce înţelegi tu atunci când auzi cuvintele: “Merg la Birou!” dar eu când mă gândesc ce înseamnă şi cum arată biroul de la muncă, nu mă pot gândi la fel ca restul lumii. Un birou cu “de toate”!
În primul rând job-ul meu nu este de tip “Birou”, bine … am şi câteva hârtii de scris în munca mea dar, 90-95 % din timp îl petrec în salonul pacientului sau în sala de recuperare medicală. Cele 5-10 procente din timpul pe care îl petrec în birou, sunt petrecute fie în faţa foilor de observaţie, fie în faţa calculatorului.
Aici mă întâlnesc cu colegul şi celelalte colege ale mele. Şi ei terapeuţi ca şi mine (bine, suntem două feluri Kinetoterapeuţi şi Ergoterapeuţi). De când am început să lucrez aici, am simţit o energie pozitivă. Un fel de rezonanţă între colegi, de fapt rezonăm pe întreaga secţie.
Apropo de rezonanţă, avem şi o glumiţă internă, mai exact ne “acordăm” vocile precum la cor sau … scoatem acel sunet folosit şi în meditaţie “Uuuummm” … bineînţeles pe tonalităţi diferite ceva de genul celor din animaţia următoare:
Cu siguranţă destindem atmosfera din birou şi ne stârneşte pe toţi râsul. Astfel ne încărcăm cu energie pozitivă şi ne putem duce la capăt treaba.
Căci tot vorbim de energie, să vorbim şi despre energia consumată la noi în birou. Lucrez într-un spital recent renovat care are un întreg acoperiş plin cu panouri solare, astfel încât consumul de energie cu diversele aparate, necesare întregului spital să nu aducă foarte mari cheltuieli. Calculatoare, surse de iluminat, paturile electrice ale pacienţilor, precum şi piscina încălzită dar şi diversele monitoare şi aparatura specifică de pe secţia de Terapie Intensivă, sau din blocul operator sunt mari “mâncătoare” de energie.
Certificatul Energetic al spitalului este afişat cu mândrie la intrare. Ce reprezintă acest certificat eu nu prea am habar, dar ştiu unde pot găsi mai multe informaţii despre un certificat de performanţă energetică. Mai exact pe www.avizez.ro . Aici am aflat şi despre termografie , o metodă imagistică ce determină pierderile de energie (căldură) dintr-o clădire. Cu siguranţă că dacă aş face o astfel de investigaţie a biroului nostru, aş descoperi o imagine frumos colorată în albastru.
În imaginea următoare se observă diferenţa dintre o clădire neizolată termic şi una izolată:
Astfel căldura, energia pozitivă din echipa noastră precum şi voia bună sunt bine izolate şi rămân în biroul nostru. Eventual, pot spune că singura “pierdere” din această energie este reprezentată de acea parte pe care o oferim pacienţilor noştri.
Acest articol participă în competiţia SuperBlog 2015 sursă imagini: auditor energetic Enermed Impex
Pingback: SuperBlog | Proba 6. Câtă energie consumă biroul tău?