Nebunia

By | October 26, 2015

Da! Mă autodeclar NEBUN! Sunt nebun şi înnebunit după parfumuri.

Dacă aş putea fi un personaj al unui film, cred că aş putea fi Jean-Baptiste Grenouille, cel care, în căutarea parfumului SUPREM, a ajuns să recurgă la cele mai macabre şi crunte crime. Nu aş merge până acolo unde a recurs “nebunul” din filmul respectiv (film pe care îl recomand 1000%); dar dacă ar fi să fiu un “magician” în tainele parfumurilor, aş face aproape orice pentru a crea cel mai râvnit parfum.

Mi-aş lua pălăria de magician şi aş încropi NEBUNIA!

Aş pune extras de trandafir roşu pentru a da o nuanţă catifelată parfumului meu, apoi aş adăuga un dram de lacrimi ce curg de pe obraz la citirea unei poveşti de dragoste, atunci când el o părăseşte pe ea pentru că ai ei părinţi nu îl agreează ca posibilul ei partener.

Aş adăuga câţiva stropi de ploaie de toamnă, care au adunat din mirosul câmpurilor roditoare puţin iz de spice proaspăt secerate, mirosul de struguri copţi care aşteaptă să fie culeşi pentru a deveni întâi must apoi vin, mirosul frunzelor căzute pe asfaltul umed.

stropi

happy kidemotieÎn pălăria mea cea magică aş mai adăuga CLIPE. Momentele de bucurie din tipul aflării notelor la un examen important, clipa de fericire atunci când ploaia de vară îţi scaldă faţa, bucuria revederii atunci când te întâlneşti în gară sau în aeroport cu cei dragi, după o lungă perioadă.

Apoi aş adauga doar o fărâmă de durere, o clipă care a durut atât de tare încât sufletul celui care ar mirosi parfumul meu s-ar sparge într-o mie de bucăţele precum o oglindă. Astfel din cele o mie de bucăţele s-ar încropi un nou suflet, cu o inimă mai bună, cu o percepţie asupra lucrurilor mult peste ceea ce un om ar putea vreodată percepe.

Nu în ultimul rând, aş adăuga culoare! Aş pune zâmbetele sincere ale copiilor şi primele raze de soare de după ploaie.

colours

Aş încropi poţiunea aceasta magică doar pentru a oferi tuturor celor care au oferit fără să ceară, care au iubit fără să fie iubiţi, au hrănit deşi ei erau flămânzi, au râs deşi în sinea lor plângeau. Aş încerca cu acest parfum să aduc un gram de fericire pe chipurile tuturor celor ce vin în contact cu el. Poate l-aş numi Parfumul Mad Potion, în traducere: Poţiunea Nebună. Nebună de tot, căci are o sumedenie de mirosuri şi nu numai, care ar înnebuni pe oricine.

Din păcate nu sunt magician, şi nici măcar parfumier, pot numai să visez că acest parfum există şi pot să ofer puţin din NEBUNIA mea.

Acest articol a fost scris pentru ompetiţia SuperBlog 2015 şi Coty România

în parteneriat cu

Sursă imagini Google

One thought on “Nebunia

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 8. Vrei să fii magician?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *