Fire de poveste

By | March 3, 2015

Cu fir de culoare roşie îşi coase cuvintele ce parcă ţes o poveste care duce cu gândul la copilarie.

Firul cel RosuSursă imagine: aici

Iţele se unesc, făuresc gânduri. Gânduri care acum se pierd printre rânduri, rânduri de aţe ce parcă brodează pagini întregi din poveştile bunicuţei Ileana, ce cu iscusinţă crea feţe de pernă, cearceafuri şi alte minunăţii ce aveau să impodobească întreaga gospodărie.

Gândurile se pierd în tactul rapid şi sacadat al acului vioi. Aţa din el parcă scrie pagini de istorie.

– Eu am să devin vedeta serii de pe marile podiumuri mondene, işi spuse frumoasa bucată de atlas rubiniu ca sangele înfierbântat din venele unui toreador.

Tactul repetitiv, precum bătăile inimii unui licean care se află la prima întâlnire cu iubita lui, fu oprit de zumzetul vibrant al telefonului mobil.

Meşterul, cel ce făurea cu migală viitoare creeaţii de modă, fu întrerupt de un mesaj comercial care avea titlul: Oferte electrocasnice de nerefuzat. Mintea, parcă acum mai ascuţită decât acul din vechea lui maşină de cusut, îi fugi asupra promoţiilor electrocasnice; mai exact se gândea că, preţioasele lui creaţii merită mai multă atenţie, mai multă migală şi măiestrie decât până acum.

Işi promise că, din vânzarea primei colecţii, va investi în noua lui “maşină de scris” viitoare poveşti. Poveşti cu prinţese şi rochii diafane sau poveşti cu dive care işi etalează formele, forme puse în evidenţă de mătasea cea turcoaz precum marea plină de valuri.

Tactul acului reveni la viteza gândurilor maestrului creator. Avea de terminat prima sa colecţie de rochii. Până atunci, se mulţumise cu banii câştigaţi din a fi un croitoraş de cartier. Mai făcea o ajustare la o rochie, mai scurta o pereche de jeanşi, mai schimba un fermoar… deşi el desena, cu o măiestrie de pictor renascentist, numai modele de rochii si costume ce ar merita purtate de prinţese moderne şi personalităţi mondene.

Inima îi bătea aproape la fel de tare precum ţăcănitul bătrânei lui maşini de cusut!

– O, Univers Creator … se gândea el… oare voi reuşi să vând măcar câteva rochii din această colecţie?

– DA! Işi dădu singur răspunsul, vreau să am o noua maşină de cusut şi o sumedenie de materiale, care mai de care mai valoroase! VOI REUŞI !

Terminandu-şi gândul acesta, a finisat şi ultima rochie din colecţia care avea să îi devină startul către lumea la care visa.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2015 în parteneriat cu:

11 thoughts on “Fire de poveste

 1. Ianolia

  Minunat articol, Dan! M-ai dus cu gandul la rochiile din perioada victoriana cand am citit despre o colectie de rochii. Cred ca ar imbraca frumos, trupuri zvelde de printesa moderna cu sange albastru. 😉

  Reply
  1. Dan Pavel Post author

   O rochie binefacuta imbraca bine ORICE trup .. nu numai cele zvelte 🙂 Tine minte, Rubens a creeat un trend care inca are farmecul lui! 🙂

   Reply
   1. Ianolia

    Nu te pot contrazice, dar eu ma gandeam la rochiile de pe podiumurile de moda in care vezi doar femei zvelte. Nu neg faptul ca intotdeauna m-au atras rochiile din perioada victoriana si ca nu ma tenteaza o achizitie de genul, intr-o zi :D. Cred ca acelea pot imbraca frumos orice femeie. 🙂

    Reply
 2. cristina

  Frumos, Dan, am și văzut bunicuța Ileana cusând la lumina oarbă! Frumos, îmi place când printre rânduri se strecoară amintiri!

  Reply
  1. Dan Pavel Post author

   Amintirile sunt cu ceea ce ramanem la final! Pana atunci trebuie sa facem o colectie cat mai vasta si plina de amintiri!

   Reply
 3. Pingback: Vise şi Lux | Dan Pavel

 4. Pingback: Croitoraş pe Drumul Mătăsii | Dan Pavel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *