Vise cu Lux

By | March 7, 2015

A făcut primul pas! A reuşit să îşi vândă prima colecţie de rochii. Croitoraşul de cartier a evoluat precum un fluture din al său cocon.

A crecut frumos, armonios, şi-a construit propria lume a frumosului. S-a înconjurat numai de oameni ce apreciază aceleaşi lucruri ca şi el, culoarea, eleganţa… Stilul!

După ce a uimit câteva podiumuri din lumea modei cu ale sale articole vestimentare, micul său apartament nu mai putea fi folosit ca Atelier de Creaţie.

Mintea începe din nou să îi zburde. Acum are un capital bunicel, comenzi… nu le mai face faţă. Pe lângă maşina de cusut achiziţionată din vânzarea primei colecţii, îşi mai cumpără încă două maşini de făurit poveşti, fiabilitatea şi robusteţea acelei maşini de cusut, l-au convins să meargă mai departe cu aceeaşi firmă. Gândurile îi zboară la un adevărat atelier de creaţie! Pentru asta are nevoie de un sediu mai mare. Bani avea … dar nu destui cât să îşi pună în aplicare planurile.

A început să caute parteneri de afaceri, prieteni sau cunoştinţe care să îi fie asociaţi. Nu prea îi surâdea ideea de … asociere. Îşi dorea să fie propriul şef!

A mers pe la bănci, a încercat diferite variante de creditare… nimic nu îl mulţumea. Dobânzi prea mari sau oferte neinteresante pentru el.

Tot sperând că îşi va îndeplini planurile… Universul a lucrat pentru el şi îi scoase în cale AVBS Credit.

Ideea de a fi propriul şef începe să se contureze foarte frumos. Se hotărî să îşi folosească aptitudinile dobândite în liceu. Fiind la profil Economic, avea habar despre produse bancare precum credite, împrumuturi de nevoi personale şi altele. Va deveni el însuşi un client al AVBS Credit iar planurile sale vor deveni realitate. Va merge în paralel cu cele două afaceri. Dragostea pentru frumos, de creaţia în sine şi pasiunea pentru numere, se vor îmbina perfect.

Îşi făcu un plan de afaceri. Avea să devină un designer de lux cu produse de calitate si … destul de scumpe! Cunoscând oameni ce au nevoie de produsele lui, îşi propuse să ofere pachete de credite pentru nevoi personale. A fi elegant sau … cu stil, poate fi o nevoie personala, nu?

Îşi luă planul de afaceri şi merse cu paşi apăsaţi şi plin de încredere la sediul AVBS Credit… aici a fost întâmpinat de o persoană jovială şi foarte mult profesionalism. După ce i-a fost citit planul, a fost imediat cooptat în familia AVBS. I s-au explicat paşii ce trebuie urmaţi, a primit la dispoziţie o paletă intreagă de unelte ce aveau să îi facă viaţa mai uşoară. Printre aceste instrumente se găseşte şi simulatorul de credit o aplicatie pentru smartphone-urile generaţiei mondene. Cu această aplicaţie putând achizitiona un credit direct de pe telefonul său.

A semnat Franciza, apoi a primit KnowHow-ul şi o listă cu posibil clienţi interesaţi de produsele sale.

Noua firmă, atelier de creaţie şi design vestimentar şi franciza de credite pentru nevoi personale şi produse bancare, avea să prindă foarte bine în lumea pe care şi-o crease cu o măiestrie nemaivăzută. O idee nouă pe piaţa acestor două domenii. Bineînţeles că a avut un succes impresionant!

Încredere în propriile forţe, cunoştinţele foarte bune în ambele domenii şi bagajul capitalului uman pe care îl deţinea, îl recomandau de la sine înţeles.

Astfel, de la mica sa croitorie de cartier, deveni propriul şef. Avea acum o mini armată ce lucra pentru el! Maşina de cusut poveşti deveni chiar ea o poveste, pentru asta avea oameni pregătiţi şi instruiţi chiar de el însuşi. El rămânând însă creierul, omul cu viziunea modelelor produselor lui. Desena mereu articole noi, gândea scenografii pentru prezentările de modă şi cu toate astea, îşi făcea mereu timp pentru angajaţii din atelierul de creaţie, doar erau o adevărată echipă. Clienţii veneau în număr din ce în ce mai mare, atât pentru creaţiile sale de lux ce acum deveniseră un Lux care NU costă, cât şi pentru produsele şi serviciile bancare pe care le oferea cu ajutorul francizei AVBS Credit.

Povestea ce a început a fi scrisă cu fir roşu pe atlas rubiniu, continuă cu alte şi alte poveşti… acum mai preţioase şi de o unicitate imposibil de pus la indoială.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2015. Surse imagini SuperBlog si AVBS.ro

12 thoughts on “Vise cu Lux

 1. Alina

  Te-ai intrecut pe tine, Dan. Deci croitorasul tau ofera credite si hainute! 🙂
  Buna idee! :*
  Succes!

  Reply
 2. Natural

  Viseaza bine croitorasul cel viteaz. O lume fara visuri ar fi mai trista si mai plictisitoare. Spor!

  Reply
 3. Ianolia

  Frumoase visuri are croitorasul! Sper sa i se indeplineasca toate si sa vin si eu pentru o rochie :D.

  Reply
  1. Dan Pavel Post author

   Ianolia, daca vrei o rochie de la croitorasul din povestile mele .. e cam greu! Caci saracul e doar un personaj! Nu are nume .. nu are varsta, poate nici nu stie sa croiasca … poate doar viseaza ca stie sa fie coritor! 😀

   Reply
   1. Ianolia

    Atunci si eu visez ca personajul tau va fi cel care imi va crea acea rochie victoriana pe care mi-am dorit-o mereu. Pot sa visez, nu? 😀

    Reply
    1. Dan Pavel Post author

     Bineînţeles că poti visa cum ca personajul povestirilor mele iţi va creea o rochie victoriană! 😀

     Reply
  1. Dan Pavel Post author

   Pinky … tu vrei sa ne spui ceva si nu stii cum?
   In ceea ce priveste rochita de mireasa… nu cred ca te poate ajuta croitorasul. Deoarece este doar un personaj. Rodul imaginatiei mele cele crete! 😀

   Reply
 4. Pingback: Croitoraş pe Drumul Mătăsii | Dan Pavel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *