Integritate

By | March 16, 2015

Nu ştiu câţi dintre noi ştim care este diferenţa dintre un Şef … şi un Lider. Nici eu nu ştiam până când am avut parte de câteva training-uri ce au avut ca ţintă dezvoltarea personală. Acolo am aflat o mulţime de informaţii care fac diferenţa dintre şef şi lider. Majoritatea acestor informaţii se află în imaginea de la începutul acestui articol.

Nu vroiam să discut direct despre şefi şi lideri, vroiam să discut despre o problemă puţin mai … aparte. Vroiam să încerc să dezleg misterul, sau mai bine zis puzzle-ul găsirii cadoului perfect pentru fiecare categorie în parte.

Dacă unui şef îi faci cadou o sticlă de “ceva”, o licoare bahusiană cu minim 40 de grade alcoolice, aparent fină, unui Lider cred că trebuie să munceşti mai mult pentru a găsi un cadou cu valoare. Nu mă înţelege greşit, când am zis valoare nu mă refer neaparat la valoarea materială. Un produs care are valoare materială va fi apreciat de un şef, iar un produs cu Valoare sentimentală, emoţională, o mică doză de frumos, va fi bineprimit de un adevărat lider.

Tu ce cadou ai face unui bărbat adevărat? Fie că vorbim despre cadouri pentru oameni de afaceri, fie că vorbim despre cadouri pentru soţul tău sau pentru un părinte drag, descoperirea unor cadouri deosebite, este o luptă destul de grea în zilele noastre.

Căci vorbeam despre un părinte drag, zilele următoare vine ziua tatălui meu. Pot spune că el este pentru mine un model drept de urmat! Integritatea de care a dat dovadă de-a lungul timpului, dragostea pe care ne-o poartă (atât mie cât şi sorei mele), profesionalismul cu care îşi face treaba la locul de muncă, prestanţa pe care o are atunci când stai de vorbă cu el, toate astea îl fac pe tatăl meu un LIDER desăvârşit. El este liderul familiei noastre! Este un lider pe care eu ca fiu pot să îl urmez în tot ceea ce întreprinde, şi cred că nu sunt singurul care are această părere despre persoana tatălui meu.

Mai sus mă întrebam care este “cadoul perfect” pentru un bărbat adevărat, un lider, acum cred că vă daţi seama la ce probă grea sunt supus în aceste momente când, se apropie ziua lui.

O sticlă de vin vechi? (Cabernet 1984 – Dealu Mare) 

Sau poate o geantă de umăr din piele naturală fabricată în România?

Tatăl meu este purtător de geantă, nu cred că aş face o alegere rea dacă aş achiziţiona această minunăţie drept cadou de ziua lui, sau poate ambele ar fi la fel de bine primite! Oricare dintre cele două propuneri cred că ar fi un cadou perfect pentru tatăl meu, mai ales că ambele produse se găsesc pe MyMan.ro, un magazin online cu cadouri speciale pentru barbaţi speciali. Şi cum nimic nu este mai special ca tatăl meu, cred că am să mă opresc chiar acum din scris şi am să fac o comandă la măcar un articol din cele două.

 

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2015

4 thoughts on “Integritate

 1. Natural

  Hai noroc ca ne-am potrivit si ca sa nu obosim cand urcam Dealu (Mare), sa facem rost de cateva pahare 🙂 Spor!

  Reply
  1. Dan Pavel Post author

   Ai vre-o sursa buna de vin de Dealu Mare 😀 ? Daca ai .. foloseste sursa si adu si tu la BlogMeet 😀

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *