Haiducii de la 3 Stejari

By | March 18, 2015

Cu toţii avem de gând, cândva, să facem pasul acela important numit Căsătorie sau întemeierea unei familii. Această decizie trebuie să vină din cel mai puternic sentiment ce leagă oamenii: Dragostea! Puterea acestui cuvânt, face ca întreg universul să lucreze pentru cei doi, care se consideră a fi suflete pereche. S-au cunoscut, s-au plăcut, au trăit momente frumoase împreună, aşa că următorul pas ar fi: Nunta!

Când mă gândesc la propria nuntă, am un milion de idei în cap! Nunta mea aş vrea să nu fie LA FEL ca celelalte. Un restaurant, mâncare, muzică, dans, ciocnit de pahare, oboseală şi gata!

Întotdeauna mi-am dorit o nuntă cu tematică. Dacă în urmă cu ceva timp mi-am dorit o nuntă având ca tematică “perioada interbelică”, unde mirele să fie îmbrăcat precum Al Capone – Il cappo di tuti capi – cel mai renumit lider mafiot din acele timpuri, iar mireasa să poarte o rochie albă precum rochiile acelor vremuri şi mesenii să aibă ca temă pentru acasă căutarea unor ţinute care aduc aminte de acea epocă, acum mi-a venit o altă idee! (Am zis că am un milion de idei în ceea ce priveşte propria-mi nuntă, nu?!)

Aş vrea o nuntă cu o tematică la fel de veche, poate mai veche decât poveştile lumii interlope din perioada interbelică. O Nuntă Haiducească! O nuntă cu astfel de tematică, Românească, autentică şi plină de inventivitate cu siguranţă va fi bine primită de invitaţi şi bineînţeles de cei doi protagonişti din centrul întregii nunţi: Mirii.

Mirele ar îmbrăca un costum naţional compus dintr-o ie românească şi iţari albi, iar mireasa ar străluci în costumul său tradiţional, asortat cu cel al viitorului ei soţ.

Costum National

În noua lor familie, vor da tonul distracţiei, vor juca hore şi sârbe româneşti, dar se vor delecta şi cu muzică bună mai veche şi mai nouă. Vor zburda pe ringul de dans şi se vor simţi UN singur suflet. Un tot unitar care acum s-a regăsit.

Familie

Din dorința evenimentelor perfecte, masa şi dansul, vor fi organizate acolo, în inima munţilor, unde cu ceva veacuri în urmă domneau haiducii, acei “mafioţi” autohtoni, care încercau să ajute toţi semenii nedreptăţiţi de legile si legiuirile vremii. La umbra celor 3 Stejari, s-ar aduna cu mic cu mare, ar ciocni un pahar de vin şi ar cânta cu toţii muzică folk, muzica sufletelor frumoase. Apoi bucătarii vor prepara diverse minunăţii culinare precum friptură de porc la proţap, murături, ciorbă de carne, varză cu sau fară carne, piftie, gogoşi şi bineînţeles nelipsita ţuică de prune şi vinul roşu sau alb.

Când seara se lasă şi frigul “strânge oasele”, se vor duce în sala mare, tot acolo la cei 3 Stejari, unde petrecerea va continua 3 zile şi 3 nopţi!

Am uitat să specific clar, 3 Stejari reprezintă o minunată Pensiune Turistică de patru stele, în apropierea Braşovului. Aflată într-o zonă pitorească din masivul Postăvaru, accesul spre complexul turistic se face direct din Drumul Naţional 1. Poate fi o locaţie perfectă de cazare în Braşov, chiar dacă centrul oraşului se află la numai 15 minute de locaţia celor 3 Stejari.

Acum să revin la nuntă; horele, sârbele şi voia bună trebuie să fie prima linie în petrecerea de neuitat din mijlocul României. Nuntaşii, la rândul lor vor purta (pe cât se poate) costume naţionale sau măcar accesorii naţionale. Prietenii de la 3 Stejari vor face totul pentru o experienţă de neuitat pentru toţi cei prezenţi la una dintre cele mai frumoase Nunţi din Braşov. O nuntă cum doar în poveştile haiduceşti din cărţile de istorie s-a mai întâlnit. La lăsatul serii, nuntaşii se pot strânge în jurul unui mare foc de tabără unde vor continua cântecele de voie bună; vinul ar curge în pahare iar grătarele vor sfârâi până în zori de zi. Dimineaţa târzie ar aduce zâmbete şi servirea cafeluţei (sau a zemei de varză, după caz) pe terasa exterioară frumos amenajată în curtea complexului turistic.

Apoi, cei care mai au putere şi nu au febră musculară de la dans, vor putea face drumeţii către Canionul 7 Scări sau o vizită la Peştera de Gheaţă din munţii Piatra Mare. Pentru amatorii de adrenalină şi senzaţii tari, la numai 5 kilometri distanţă, se află Bunloc, un deal din municipiul Săcele, deal frecventat de pasionaţii de zbor cu parapanta.

Şi pentru cei mici există o sumedenie de atracţii în aceeaşi zonă minunată, grădina zoologică din Braşov fiind unul din locurile preferate ale copiilor. Aici pot vedea o sumedenie de animale precum Leul, Jaguarul, Ursul brun şi multe alte vieţuitoare. Tot pentru copii şi nu numai, există în apropiere cel mai mare parc acvatic din România. Cu o suprafaţă de aproape patru hectare, Smile Aqua Park deţine cele mai mari tobogane de apă, mai multe piscine, restaurante şi baruri cu acces direct din piscină.

După plimbările sau drumeţiile făcute, oaspeţii se pot întoarce la cei 3 Stejari pentru odihnă, pentru ca mai târziu, petrecerea să continue. Doar am zis că este nuntă de trei zile şi trei nopţi nu?!

Acestea fiind zise, nu-mi rămâne decât să gândesc mai departe la nunta visurilor mele, cu speranţa că voi ajunge măcar o dată să fiu oaspete la 3 Stejari.

Imagini Artizanat Românesc, 3 Stejari şi Spring SuperBlog 2015

Acest articol a fost scris pentru proba numărul 7 din competiţia Spring SuperBlog 2015

8 thoughts on “Haiducii de la 3 Stejari

    1. Dan Pavel Post author

     Ahahaha! Mie mi-a trecut prin cap .. Mergem la vanatoare de mirese! Le impuscam pe toate si le facem la protap 🙂

     Ce minte creata am si eu! 😀

     Reply
 1. Natural

  Foarte frumoase costumele traditionale imi place ca au albastru. Imi place si ideea, sper sa nu uiti sa-mi trimiti invitatie. Spor insurator!

  Reply
 2. Nina Docea

  Să mă treci pe listă, Geordane!
  Locația e perfectă și dintr-un alt motiv: chiar ai unde să ascunzi mireasa. Până atunci, îți rămâne s-o găsești. 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *