Suprem

By | March 20, 2015

Azi sunt invitat de cei de la MediaDot.ro si Spring SuperBlog 2015 să fiu inventator!

                           

Deşi îmi este destul de greu să (re)descopăr ceva ce Universul a inventat de la începuturile omenirii, voi încerca să “creionez” un gadget ce ne redă… Încrederea, Speranţa, Dragostea şi toate celelalte sentimente BUNE din lumea asta gri în care trăim.

Trebuie întâi să pun pe foaia virtuală o listă de componente sau, aşa-numitul necesar de lucru.

Dacă vorbim despre gadget-uri, în primul rând ne trebuie O INIMĂ, un procesor puternic dar si INTEL…igent! Avem nevoie de această inimă care să preia sângele roşu şi plin de informaţii si să îl transporte prin toate celelalte componente ale noului (vechi) gadget. Deşi ofertele pentru INIMI frumoase, adevărate, care să bată cu tact şi patos sunt din ce în ce mai puţine, speranţa de a găsi (încă) aşa ceva, nu moare!

Apoi avem nevoie de un CREIER. Un creier creţ, plin de circumvoluţiuni, un creier care să se comporte precum un HardDisk. Aici, sunt mai multe probleme, este şi mai greu de găsit în marea de oferte de hard disk-uri. Cele noi, aşa numitele SSD (Solid-state Drive) deşi sunt ultra rapide în accesarea datelor salvate, sunt prost folosite de tinerii posesori. Ei nu fac decât să se joace, jocuri în lumea virtuală, jocuri care nu fac altceva decât să îngreuneze treaba procesorului, a inimii mai exact.

Apoi avem nevoie de doi OCHI, două camere de vederi cu o înaltă fidelitate şi acurateţe a semnalelor luminoase primite. Astfel, Creierul va stoca informaţii de calitate precum rânduri de litere ce formează cuvinte, apoi cuvinte care formează propoziţii, acestea devenind mai apoi paragrafe şi se termină pe foi de cărţi. Aceşti ochi mai au proprietatea de a analiza frumosul, tablouri cu culori vibrante, culorile naturii, formele ciudate din nori ce se aşează pe cer precum şi alte minunăţii din microuniversul nostru apropiat. Toate acesta vor face procesorul (inima) să vibreze de bucurie, să înceapă să (re)creeze sentimente calde, pline de speranţă.

Ochi

Pentru a uşura munca noului gadget, avem nevoie şi de două microfoane care reprezintă URECHILE, care să preia sunetele din jurul nostru. Sunete precum zumzetul gâzelor, foşnetul frunzelor în bătaia vântului, picăturile de ploaie ce cad pe caldarâm, vocea celor dragi, gânguritul de copii, susurul apelor curgătoare şi alte sunete vor ajuta gadgetul nostru să creeze noi trăiri.

Bineînţeles că avem nevoie de un mănunchi mare de cabluri: optice, coaxiale sau cabluri UTP care vor fi NERVII noului gadget. Nervii aceştia au rolul de a transmite informaţiile digitale primite de la diverşii analizatori (ochi, urechi), iar terminaţiile nervoase pot fi catalogate drept senzori de presiune sau tactili, astfel încât gadgetul să se poată bucura de senzaţii precum rece, cald, moale şi să simtă obiecte de diferite densităţi. Acelaşi cabluri au rol de legătură între cele mai importante componente Creierul şi Inima.

Apoi avem nevoie de un ansambu de pistoane hidraulice, ce vor fi MÂINILE şi PICIOARELE gadget-ului. Acest ansamblu are ca scop, alături de componetele mai sus descrise, să poată simţi o strângere fermă de mână, o imbrăţişare caldă, să poată să se bucure de sentimente precum: cocoţatul în copaci, săritul coardei, înnotul, alergatul şi multe alte activităţi ce duc catre aceeaşi stare de bine!

Ar urma o listă foarte lungă de alte componente tehnice şi mai puţin tehnice pe care nu pot să le descriu aici fără să creadă cineva ca am înnebunit de tot. Dar ca noul gadget sa funcţioneze va avea nevoie de ceva … un ingredient care nu se poate cumpăra din piaţă sau de la vre-un magazin online.

Acel misterios ingredient provine din puterea zeilor, dintr-un dram din bunătatea Divinităţii şi o doză mare de praf de stele din Univers şi … se numeşte SUFLET! 

Humanoid

Iar acel gadget pe care eu am încercat să îl creionez aici… eşti CHIAR TU! Nu eu sunt cel care te-am creeat, ci toate componentele de mai sus: praful de stele din Univers, gramul de bunătate din Divinitate, puterea zeilor din Olimp … La fel ca tine şi eu sunt un gadget misterios, plin de trăiri, de sentimente de IUBIRE! Ţine doar de tine utilizarea în scopuri minunate a acestor ingrediente care te fac Gadgetul SUPREM! Tu, eu şi celelalte gadget-uri asemănătoare ţie, putem face diferenţa, putem să ne ajutăm între noi pentru o lume mai bună!

O lume a “Gadget-urilor” fericite! 

Imagini: Soul of Truth si Syncallio

12 thoughts on “Suprem

  1. rudia

    🙂
    Trebuie să recunosc că ai dreptate.
    Și cu articolul…și cu afirmația că este SUPREM! 🙂
    Succes!

    Reply
  2. Nina Docea

    Te cuprinde un sentiment de bine la final. Mare dreptate ai! Omul încearcă în fel și chip să modele device-uri, dar uită să se modeleze pe sine. 🙂

    Reply
    1. Dan Pavel Post author

      Madalina, ma bucur ca articolul meu aduce sentimente placute! Si da .. putina modelare de sine nu ar strica! In general vorbesc!

      Reply
  3. Catinca Vlad

    Nu m-as fi gandit sa desfac omul in componente. Numai “un creier creţ, plin de circumvoluţiuni” putea sa se gandesca la asa ceva 🙂 Felicitari pentru abordare!

    Reply
    1. Dan Pavel Post author

      Multumesc frumos! Advertorial pentru cei de la Media Dot .. dar si pentru NOI .. ca oameni! Poate … devenim mai buni!

      Reply
  4. vavaly

    asa este, omul este o creatie perfecta. doar ca se “strica” singur prin gandurile si actiunile sale. interesanta viziune de combinare a tehnologiei cu natura…umana.

    Reply
    1. Dan Pavel Post author

      Vavaly… prin definitie suntem perfecti! Exact cum ai scris si tu … pacat ca doar NOI insine ne “defectam” cu ganduri si actiuni gresite! Multumesc pentru apreciere!

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *