Fericire din natura

By | March 10, 2015

Natura! Reprezintă… tot ceea ce ne defineşte! De cele mai multe ori este principala sursă de fericire. Apa, aerul, pământul, focul, iarba, florile, fructele, animăluţele sau gâzele din jurul nostru ne bucură privirea sau ne încântă simţurile.

“Ne naştem apă şi murim pămant!” Acesta era un titlu din paginile virtuale ale unui articol deştept. La naştere, un bebeluş are un procent de 75% apă; la numai un an de la naştere, acest procent este diminuat cu 10%. Pe parcursul vieţii, ne tot uscăm. Ne uscăm atât de rău încât, la vârste de peste 70 de ani, corpul nostru are mai puţin de 50% apă.

Apa By Dan Pavel

Tot ceea ce ţine de corpul nostru, are într-o formă sau alta… strânsă legătură cu apa. De curând am observat că, durerile de spate pe care le am din cauza job-ului (poziţie uşor aplecată spre pacienţii mei, stat mult în picioare ş.a.m.d.) au o strânsă legătură cu cantitatea de apă pe care am băut-o în cursul zilei. Dacă am băut destulă apă (4-5 căni), la finele zilei nu am nici o durere de spate. Dacă am mult de lucru şi nu am timp să beau apă, seara când ajung acasă, pot spune că mă resimt. Dar am să intru în amănunte despre Apă şi strânsa ei legătura cu durerile de spate în alt articol.

Azi imi propusesem să scriu un articol cu farmec despre apă şi natură. În special despre Fructe. O întrebare am către tine, cititor de blogosferă: consumi fructe? Dacă da, cam ce fructe consumi regulat (dacă nu chiar zilnic)?

Am să încep prin a răspunde eu însumi la această întrebare. Din casă de la mine nu lipsesc niciodată merele! De ce … nu ştiu, probabil tot din cauza apei, cu un procent de 88% apă, mărul este una dintre cele mai importante surse de vitamine şi minerale.

Apoi urmează bananele – nu au ele un conţinut la fel de mare de apă ca merele, dar sunt bogate în potasiu, calciu, toată gama de vitamine B (în special acid folic sau vitamina B9) şi multe altele.

În perioada fructelor de vară nu îmi lipsesc din casă caisele.

Theodor_Aman_-_Crenguta_cu_caise

Cu un aport considerabil de vitamina A (sau retinol), caisele sunt o mană cerească pentru purtătorii de ochelari sau cei cu probleme oculare. Tot vitamina A este “vinovată” şi pentru o piele sănătoasă şi bine hidratată (ajungem iar la apă, nu?). Pe piaţa românească şi cea internaţională, există o sumedenie de produse pe bază de extract de caise. O gamă de produse cosmetice pe care aş putea să le includ în “dieta” de zi cu zi ar fi Gerovital Happiness Caise pentru tenul uscat

Deşi sunt un bărbat în toată firea, folosesc regulat produse cosmetice de îngrijire personală. Consider că este de bun simţ să ai puţin habar despre propria persoană, ce fel de ten ai, ce fel de produse cosmetice ţi-ar trebui, chiar dacă eşti bărbat. Un produs din gama Gerovital Happiness care m-ar face fericit ar fi Crema Hidratant Hrănitoare. Faţa mea uscată s-ar bucura de beneficiile hidratante ale acestei creme, precum se bucură pământul uscat de ploaia caldă de vară.

Aşadar domnilor, căutaţi să nu vă feriţi de anumite produse pentru îngrijire personală. O cremă bună, un deodorant antiperspirant, un parfum masculin, vor fi întotdeauna un atu pentru dumneavoastră. Iar doamnelor, nu cred că este cazul să primţi sfaturi de la mine. Ştiţi mult mai bine ce este de făcut pentru sănătatea şi întreţinerea pielii dumneavoastră.

Până la o nouă întâlnire fermecată vă las în compania unei frumoase imagini cu … APĂ, doar avem nevoie de hidratare, NU?! Marea Nordului în Germania.

Marea Nordului By Dan Pavel

Acest articol a fost scris pentru competiţia Blogosferică Spring SuperBlog 2015

2 thoughts on “Fericire din natura

  1. Natural

    Apai… ai cam scris bine ce-ai scris 🙂 Si eu am mere(u) cate un fruct prin casa, dar apropo de procente, in bere este mai multa apa decat in mere 😉 Spor!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *