Pătrăţel

By | October 12, 2015

Salut, eu sunt Ştampila Pătrăţel şi încap în orice ungher.

eu sunt Stampila patratel

Stăpânul meu e foarte bucuros de când m-a achiziţionat! Ştampilează tot ce prinde. De când cu era aceasta digitală, are şi el propriul website. Ca să nu dea o grămadă de bani pe cărţi de vizită sau pe materiale promoţionale precum flyere, s-a hotărât să investească în mine. O ştampilă veselă şi haioasă ce ştampilează cu voioşie un pătrăţel magic.

La început nu ştiam ce reprezintă acel cod într-un pătrat, dar într-o zi stăpânul m-a lăsat lângă el pe birou şi atunci am priceput ce înseamnă acel cod. Era vorba despre un cod QR.

Acest QR code (sau quick response code) este un cod de bare care poate fi citit de smartphone-uri oferind acces rapid la anumite site-uri pe internet, imagini sau cărţi de vizită virtuale. QR code-urile stochează adrese URL fiind astfel foarte utile pentru navigarea pe internet de pe mobil. Cu ajutorul unui QR code nu mai este nevoie să tastezi o adresă url din browserul telefonului, această operaţiune putând fi destul de greoaie mai ales dacă adresa web este lungă.

Astfel, stăpânul meu mă foloseşte la orice întrunire. Chiar dacă merge la o întâlnire de afaceri, sau la o cafea cu prietenii, eu sunt nelipsită din buzunarul lui. Ştampilează aproape orice! Că este un caiet de notiţe, sau un colţ de hârtie, m-a folosit chiar pe o bancnotă dintr-asta… de circulaţie europeană. Se mândreşte mereu cu mine iar eu mă mândresc că îmi pot face treaba conştiincioasă fără să mă deteriorez pentru că fac parte din familia COLOP Printer, sunt concepută din materiale de înaltă calitate şi sunt disponibilă în toate formele. Am surori rotunde sau triunghiulare şi chiar rectangulare şi venim într-o variaţie de culori astfel încât să ne bucurăm stăpânii noştri.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2015.

One thought on “Pătrăţel

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 3. Ce fel de ştampilă eşti tu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *